Повдигнато е обвинение на 18-годишен ботевградчанин, който в качеството си на водач на лек автомобил „Ауди А3“, вследствие на ПТП на кръстовище в града, е причинил средна телесна повреда на 32-годишен пешеходец.


Обвинение е повдигнато и на 55-годишен водач от Правец, срещу когото в РУ- Ботевград било образувано досъдебно производство за шофиране на лек автомобил „Пежо“ с концентрация на алкохол в кръвта 2,72 промила.


Около 7:19 часа вчера, в с. Скравена, служители на РУ - Ботевград спрели и проверили лек автомобил „Нисан“, управляван от жител на с. Трудовец. 39-годишният водач бил тестван за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел 1,28 промила в пробата му. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа.


Час преди полунощ на 30 януари жител на с. Новачене подал сигнал в полицията, че непознат е увредил чрез удар с крак ламаринена врата на имота му. След проведени оперативно-издирвателни действия служителите на реда установили, че автор на деянието е 11-годишно момче от селото. Малолетният направил пълни самопризнания. Щетите са възстановени на собственика, а материалите по случая са докладвани в Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни с оглед прилагане на възпитателни мерки.