В съответствие с имунизационния план и пътната карта за ваксинация, в края на януари започна ваксинирането срещу COVID-19 на подлежащи от втора фаза, а именно – педагогически и непедагогически персонал от детските и учебни заведения, персонал и потребители  от заведения за социални услуги  на територията на Софийска област. 


Изразилите желание за имунизация педагогически и непедагогически персонал са над 25%, като очакванията са този процент да се увеличава с непрекъснато записване на още желаещи лица, се посочва в информация на страницата на РЗИ – София област. 


Към момента само в община Ботевград са се ваксинирали 18 учители. Утре ще бъдат ваксинирани още 17, които също са изявили желание, съобщиха от МБАЛ Ботевград. 


На страницата на  РЗИ – София област в интернет е публикувана информация за специализираните имунизационни кабинети на територията на Софийска област. За община Ботевград имунизацията се извършва в лаборатория за COVID тестове на МБАЛ Ботевград.  На телефон  0723/ 69 401 могат да се записват всички желаещи лица, попадащи във втора фаза от имунизационния процес, които не са се записали  към Регионалното управление на образованието  - Софийска регион – педагогически и непедагогически персонал, и към Дирекция „Социално подпомагане“ - персонал и потребители от социалните заведения.


Имунизационният кабинет за общините Правец и Етрополе се намира в МБАЛ – Етрополе, ул. „Бригадирска“ № 1, ет. 1 кабинет № 5; телефони за записване: 0720/ 636 85; 0878 544958; 0889258300.