„Да, България“ учреди своя местна организация в община Ботевград днес (четвъртък, 11 февруари). За председател на организацията бе избран единодушно Николай Диловски, а другите двама членове на Изпълнителния съвет са Нели Цанова, която бе избрана и за ковчежник на организацията, и Михаела Михайлова. Срещата се проведе онлайн с отговорност към здравето на всички участници и изцяло съобразено с мерките за ограничение на COVID-19.


Ботевградската структура е десетата, която партията учредява от началото на 2021 година след  Самоков, Ловеч, Годеч, Берлин, Мюнхен, Виена, Раднево, Харманли и район Искър. Мащабното развитие на „Да, България“ се потвърждава и от броя нови заявления за членство в партията – близо 1000 след акцията на Христо Иванов край Росенец, която стана и един от поводите за масовите протести през лятото на 2020.


„Да, България“ се явява за пореден път на избори в обединение „Демократична България“, като тази година коалицията се регистрира за вота първа в ЦИК с максималния допустим брой подписи – 9 999. 


Председателят на „Да, България“ в Ботевград Николай Диловски коментира, че задачата, която новоучредената структура си поставя за следващите месеци е да работи за гарантиране на честни избори в Ботевград, като за целта се набират доброволци за застъпници през националната платформа https://tibroish.bg/. Другата важна цел на ботевградчани ще бъде „Демократична България“ да постигне резултат от поне 14% в София област.   


Николай Диловски е гражданин на Ботевград, инженер доктор на техническите науки, собственик на мелница, земеделски производител и баща на 4 деца, от които единият син е игумен на Чекотинския манастир – архимандрит Михаил.


Нели Цанова е родена, израснала и живее в Ботевград, активен гражданин и убеден демократ, когото хората познават като инициатор и поддръжник на редица каузи с местно значение. 


Михаела Михайлова е на 25 години, родом от Ботевград. Завършила е книгоиздаване и работи в сферата на медиите. В момента живее в София, но се интересува от развитието на родния си град и вярва, че Ботевград може да даде пример за почтено и компетентно управление на цяла България.


Всеки, който желае може да се присъедини към "Да, Бълагрия", като подаде молба за членство тук: https://dabulgaria.bg/vklyuchi-se/deklaratsiya-za-chlenstvo/ и посочи "Ботевград" в полето "Град по местоживеене".