За първа година ДГ“Еделвайс“ ,град Етрополе, организира седмица, посветена на Апостола на свободата.


Децата и учителите , в детската градина посветиха на Васил Левски седмицата от 15.02.2021г.  до 19.02.2021 г.
Седмица посветена на най- великият герой на майка България, на нашата страна,  Васил Иванов Кунчев – Левски, стартира  с урок по родолюбие на който бе поканен специален лектор д-р Искрен Красимиров – основател на „Незабравима България „. Чрез откъси от неговите филми и спектакъл „Лъвски скок“,  запозна децата с делото на Дякона. Атмосферата, декора и мултимедийното присъствие грабна и запали в децата жаждата за знания.
Урокът  по родолюбие завърши с послание от учителите, децата да носят борбеният дух на Левски, да обичат България и с гордост да се наричат българчета!
Деца от всички групи ,  възпитаници на детската градина  , една седмица слушаха разкази, учиха стихове и песни за Левски, гледаха компютърни презентации  , изработиха от картон паметник на Апостола, постери, книжки и още много красиви творения.
Децата от трета подготвителна група „Мечо пух“, със стихове и песни за Апостола отбелязаха годишнината от гибелта му. С вълнение и ентусиазъм, децата и техните госпожи изготвиха и стена със картини изработени от децата, и ликове на революционерите ни , с което
 показаха, че великият син на България вдъхновява и днес със своето родолюбие.
Децата от четвърта група “Звездичка“ , гледаха  презентацията за живота и делото на Левски и  активно се включваха, като с голямо желание разказаха:
-Кой е Левски?
-Какво знаят за него?
-Защо го наричаме Левски?
-Защо е безсмъртен?
-С какво е известен Етрополският манастир и какво знаем за делото на Левски в Етрополе?
Децата от четвърта група „Калинка“ ,гледаха анимационен филм “Дякон Левски“, облечени в цветовете на българския трикольор и вдъхновени от живота и саможертвата на Апостола, се заклеха да служат на нашата родина България.
За край на седмицата, посветена на Васил Левски, децата показаха своята почит, като лично поднесоха цветя на Морената с възпоменателна плоча за Васил Левски в града ни.


Текст и снимки: Наталия Димитрова