Дърворезбарят Димитър Христов представи първата си самостоятелна изложба. Експозицията е подредена в Исторически музей – Ботевград. Тя включва около 20 майсторски изработени стенни пластики и пана с флорални и животински мотиви, стругувани дървени купи и абажури, рамки за огледала и други. Освен произведенията от дърво, Христов показва фотоси на десетките си иконостаси.


Припомняме: Димитър Христов живее в Боженица. Там се намира и неговото ателие за дърворезба. Той е един от организаторите на ежегодния планер на занаятите в селото, който е на път да се превърне в традиционен. Също така строи лодки и яхти. Преди няколко години той направи плавателен съд – точно копие на бойната фрегата, с която цар Резос тръгва към Троя. Поръчката му бе възложена от телевизионното предаване „Непозната земя/Terra Incognita“ за възстановка на пътуването. 


Дърворезбарят извършва и реставрацията на стари автомобил, ползвайки снимки и чертежи, които са му предоставени от неговите клиенти. Преди време той успешно възобновява стара немска кола марка „Адлер”. След това се зае с реставрацията на автомобил Fiat Zero от 1908 година.


Изложбата се осъществява с помощта на фонд „Култура“ на Министерството на културата. Тя ще остане на разположение на посетителите на музея до края на месец март.