Димитър Димитров (Балкан):

 
“Има още много неща, които трябва да изчистим. Беше по-добре така, да останем концентрирани и мотивирани в целия мач. Една добра загрявка преди Купата. Надявам се и ще дадем всичко възможно да покажем най-доброто си лице в този турнир. В Плевен винаги се играе трудно, с фенове е още по-трудно. Може би това, че ги няма, ни помогна. Не сме очаквали лек двубой. Получи се това, което очаквахме.”

 
Йовица Арсич (старши-треньор на Балкан):
 

“Планът ни беше да бием и ние го направихме. Другото важно бе да дадем минути на всички, за да можем да сме в някаква форма. Ако състезателите не са на високо ниво, работата не върви както трябва. Плакахме дълго, че сме със 7 състезатели, а сега като сме със 17, пак е същото, защото на някои ще им трябват повече време и тренировки. Важното е, че победихме. От всеки мач трябва да се извлече по нещо, което не върви, за да можеш да го коригираш за следващия двубой. Познаваме Черноморец, а в тази фаза на шампионата е трудно отборите да се изненадат. В турнира за Купата всички имат високи очаквания, защото всичко може да стане в един мач. Няма да е никак лесно. Надявам се само да сме в оптимален състав.”

 
Александър Дяковски (старши-треньор на Спартак Плевен):

 
“Мога само да поздравя момчетата за здравата игра, която показахме, защото се изправихме срещу отбор, който играе най-здраво физически. Успяхме до последно да сме в мача. Има няколко ситуации, в които можеше да стане още по-интересно, но не се възползвахме, а и повечето от състезателите бяха вече без крака. Имаше няколко тежки нападения в края, а оттам Балкан си реши мача. Те много разчитат на играта на нисък пост, особено на Тауан Ейджи, Дарко Балабан и Митко Димитров. В интерес на истината мисля, че в голяма част от времето се справихме доста добре при играта в защита на нисък пост един на един. Тази здрава физическа игра трябва да се пренесе и на Купата.”

 
Венелин Христов (Спартак Плевен):

 
“Странно се чувствам. Още влизам в час. Това ми е едва втори мач от дълго време. Работя допълнително, работя усилено и се надявам с течение на времето и с повече двубои до края на сезона да се върна към някаква прилична форма. Липсваше ми баскетболът. Със сигурност повлия по-голямата ротация на Балкан и със сигурност са по-подготвени. В един мач за Купата може да стане всичко, ще се хвърлим, пък каквото стане.”