За първи път в историята на Родителното отделение на ботевградската болница новородено и неговите щастливи родители се появиха в народни носии на изписването. Нетрадиционното решение на двойката – Силвия Величкова и Борис Петров, истински зарадва екипа на отделението и събра погледите на хората, които станаха случайни свидетели на този момент. 


“Бях бременна в четвъртия месец, когато обсъдихме идеята да бъдем с народни носии на изписването на нашето бебе. Щастливи сме, че я осъществихме. Специално поръчахме носия за него. По този начин искахме да направим най-радостния за нас ден още по-запомнящ се, както и да заявим, че ще възпитаваме нашия син да почита и съхранява българските традиции, за да израсне добър човек“, сподели пред наш репортер младата майка.


Силвия и Борис избират името Димитър за своето първородно дете. То идва на бял свят чрез Цезарово сечение. Бебето е с впечатляващи размери – тегло 4,250 кг. и дължина 51 см.


Щастливите родители и техните близки изразяват своята признателност към д-р Георги Шуманов и неговия екип и им пожелават здраве, професионални успехи и още много бебета да изродят. “Чувствах се изключително спокойно под техните грижи, за което ще им бъда вечно благодарна“, сподели още майката на Димитър.


Преди известно време Силвия и Борис си купили къща в Гурково. Именно там ще отглеждат своя син – сред спокойствието и красотата на китното ботевградско селце.