Баскетболистите на Балкан отстъпиха на руския Парма Перм. агубиха с 62-84 (11-19, 18-18, 16-27, 17-20). По този начин Парма се класира за Файнъл Фор на петото  издание на турнира за Купата на ФИБА Европа, а за Балкан остана страхотното постижение, че се класира в Топ 8 на втората по сила  клубна надпревара под егидата на ФИБА в Европа.


Отборът на Балкан се опита да се противопостави на своя съперник, като игра отлично в защита през първите две части - на полувремето изоставаше с 8 точки - 29-37. През второто участникът в силната ВТБ лига Парма доминираше и  спечели с категоричното 84-62.


Това, с което победителите превъзхождаха, бе по-балансираният и по-класен състав, в който бяха двама литовци, един латвиец,един черногорец със сръбски паспорт  един поляк и един американски пойнтгард.  Имаха физическо и ръстово надмощие.


Да не говорим за бюджета им, който за този сезон се равнява на приблизително 300 милиона рубли - или над 6.5 милиона български лева. Този юджет се осигурява от четири пера: собствени средства, от бюджета на град Перм, от бюджета на Пермска област - около 2 милиона лева, и средства от спонсори.


За статистиката. Сияни Чеймбърс бе най-резултатен за Балкан с 15 точки. С по 14 с Дарко Балабан и Тауан Ейджи, 7 тобки отбеляза Димитър Димитров, 4 има Давонтей Джордан, с по 3 са Божидар Аврамов и Станимир Маринов, 2 има Николай Грозев. За Парма топреализатор с 18 точки е Адас Юшкевичус, с по 10 са другият литовец Ейгардас Жукаускас и латвийският национал Марекс Мейерис. Центърът Владимир Ивлев е със 7 точки и 11 борби, единственият американец Лоренцо Уилямс е с 8.