Остават 14 дни до провеждане на Парламентарни избори 2021. Председателят на ПП МИР в община Ботевград и общински съветник Йонко Ненчев е едно от младите лица на кандидат-депутатската надпревара за 45-то Народно събрание от Ботевградския край.


34-годишният ботевгрдчанин е втори в листата на политическа партия „Морал, инициативност и родолюбие“. 34 години е възрастта на осъзнатите потребности, амбиции и идеи за по-добър живот.


Йонко Ненчев е роден на 22.09.1986г. в Ботевград. Средното образование завършва в ПГТМ „Христо Ботев“, специалност „Организатор на среден и дребен бизнес“.


Висшето си образование добива в Университет по библиотекознание и информационни технологии през 2011 година, специалност „Информационни технологии“.


От 2006 г работи във фирма „Сенсата Технолоджис“ - Ботевград, която произвежда високотемпературни сензори за автомобилната индустрия. От 2016 година е на позиция инженер „Качество“.


През 2019 година е избран за общински съветник за мандат 2019-2023 г. Женен е от 11 години. Има две дъщери – на 7 и на 10 години.


Ето какво сподели пред botevgrad.com кандидатът за народен представител:


Г-н Ненчев, преди повече от една година Вие се включихте активно в политиката като общински съветник. Сега сте втори в листата на ПП МИР за предстоящите парламентарни избори. Кое Ви мотивира да се кандидатирате и защо решихте да се занимавате с обществена дейност?


Така е, за кратко време ми се случи да навлезна активно в политическият живот. Да си призная никога не съм си поставял такава цел, но се радвам, че обстоятелствата се стекоха точно по този начин. 


Още от дете винаги съм искал да се развивам, да имам възможност да помагам и да бъда деен човек и гражданин.


Кандидатстването ми за общински съветник, както и сега за народен предстваител, бе случайно.


По време на предизборната кампания за кмет на община Ботевград сегашният кмет, г-н Гавалюгов, предостави възможността на всеки гражданин от общината да кандидатства за общински съветник.


Тъй като подкрепям неговото управление и неговите възгледи за развитие на общината, реших да кандидатствам и да си подам документите за кандидат общински съветник. Така се зароди и желанието в мен да се занимавам с обществена дейност. Благодарение на безапелационната победа на г-н Гавалюгов на местните избори, повече кандидати за общински съветници от листата на МИР влязоха в ОбС, включително и аз. Тук е моментът да благодаря на г-н Тихомир Найденов, за това че повярва в мен и ме подкрепи в избора ми да стана общински съветник.


Искам също така да изкажа огромни благодарности и на председателя на  Общински съвет Ботевград г-н Илин Черняшки за насърчаването, съветите и подкрепата, която ми дава.


Благодаря и на всички мои колеги общински съветниции от ПП МИР, които също допринесоха за бързото ми и активно включване в политиката.


Затова че съм втори в листата на ПП МИР за Софийска област, искам да изкажа благодарност на председателя на ПП МИР, г-н Симеон Славчев, за доверието, което ми гласува. 


А какво ме мотивира да се занимавам с обществена дейност, това е възможността да участвам и вземам решения за развитието на нашата община, а и вече и на нашата страна. Искам гражданите да започнат да вярват на все повече хора, занимаващи се с политика. Аз вярвам, че ние младите можем да постигнем тази цел.


Вие се изявявате активно в спорта. Ако бъдете избран за народен представител, как ще помогнете на община Ботевград за развитие на повечето видове спорт?


От 11-годишен се занимавам със спорт и по-точно с футбол. Разбира се, темата за спорта на мен лично ми е на сърце и няма да крия, че ще полагам много усилия в тази посока. В момента като общински съветник участвам в Комисията за развитие на младежта и спорта и работя заедно с моите колеги за развитието на всички спортове в общината. Ако бъда избран за народен представител, това ще ми даде по-големи възможности да съдействам за развитието на всички видове спорт. Трябва да се осигурят повече средства за ремонтни дейности, за подпомагане на дадени клубове, за провеждането на различни състезания. Хубаво е да се стимулират хората да се занимават със спорт. Общината полага немалки грижи да подпомага спорта на територията й, но тя не разполага с огромен финансов ресурс, за да обслужи всички изисквания на спортуващите клубове.


Как виждате бъдещия парламент? Колко и кои партии ще влязат и къде виждате ПП МИР?


Мисля, че ще влязат разнообразни партии в бъдещия парламент.


Лично моето усещане е, че ще започне промяна на статуквото. Разбира се, не се заблуждавам с моментната ситуация, и като казвам, че ще започне промяната, имам предвид това, че на хоризонта се появяват нови лица в политиката - като ПП МИР.


В нашите листи са едни от най-добрите експерти във всички сфери и всички те са от гражданската квота. В листите на ПП МИР са преподаватели във висшите учебни заведения, финансисти, юристи, икономисти, инженери, лекари, учители, артисти и много други.


Вътрешното чувство ми подсказва, че ПП МИР има добро и светло бъдеще на политическата сцена. С нейния Морал, Инициативност и Родолюбие ще докаже на гражданите на страната ни, че те могат да ни вярват, с действията си ще докажем, че ще допринесем за така жадуваната промяна в нашата страна.


Партия МИР носи новия морал в политиката и налага нов модел на управление.


Вашето виждане за управлението на държавата?


Може би няма да Ви изненадам с мнението ми за управлението на нашата държава, но няма как да съм положително настроен в момента. Мисля, че е много объркана българската философия за управление, с всяка изминала година и всеки път след избори, нищо не се променя.


Никой няма смелостта да се опита да започне да променя нещата към по-добро. Седим си в застой, нещата се случват монотонно, бавно, без никаква светлина в тунела.


Но пак държа да кажа, не искам думите ми да звучат като празни приказки, промяната предстои, и то скоро.


Искам да призова всички граждани на 04.04.2021 година да излязат и да гласуват с Бюлетина 16. Ако желаете да ме подкрепите лично - с преференция 102. Само така ще започне промяната, за която говоря по-горе. Бъдете здрави!


ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ!


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!