Община Ботевград ще закупи частен незастроен имот в квартал 26 - ул. „Славейков“ и ул. „Дондуков“. Неговата площ е 565 квадратни метра. Намерението е върху този терен да бъде изградена спортна площадка. Докладна записка с това предложение бе разгледана и единодушно подкрепена на редовното заседание на Общински, съвет, което се проведе миналия четвъртък. 


В края на миналата година близо 5 000 кв. м. от междублоково пространство в квартал 26 беше благоустроено. Ремонтните дейности обаче не обхванаха асфалтовата спортна площадка, която от години бе в изключително лошо състояние.


„Още при общественото обсъждане на проекта за новата визия на квартала се изказаха мнения от жители в близките жилищни блокове против нейното възстановяване в тази й близост до прозорците. Още тогава предприехме разговори със собственика на имота, който е съседен на облагородената площ от североизточната й страна. Живущите в района нямат нищо против на този терен да бъде преместена спортната площадка, а старото място ще стане кът за отдих с пейки и озеленяване.“ – каза при обсъждането на докладната записка кметът Иван Гавалюгов.


Цена на имота е 39 550 лева (70 лв./кв. м.), като оценката е изготвена от независим лицензиран оценител.