В събота, когато мъжкият отбор на Балкан загуби гостуването си на Рилски спортист  със 77-82, в Ботевград се срещнаха три от подрастващите формации на двата клуба в мачове от първенствата на елитните А група Запад.  В тях и трите отбора на Балкан постигнаха победи.


Момчетата на Балкан до 14 години с треньор Борислав Георгиев спечелиха трудно срещу своите връстници в един оспорван и много резултатен мач с 97-90, след като на няколко пъти изоставаха с двуцифрена разлика.


Най-категоричен бе успехът на юношите на Балкан до 16 години с треньор Николай Пеев.  Те спечелиха срещу тима от Самоков със 101-64. Още след първата четвъртина те бяха натрупали солиден аванс  - 35-14. 24 точки отбеляза Александър Гавалюгов,  с 20 е Денис Петков, по 11 вкараха Лъчезар Лазаров и Петър Василев. 16-годишните на Балкан са еднолично начело в класирането.


Много оспорван бе мачът на 19-годишните на двата клуба. В него воденият от Петър Златанович тим на Балкан спечели със 73-70. С по 13 точки за успеха са Илиян Пищиков и Хрисимир Маринов, с по 12 са Александър Гавалюгов и Стефан Михайлов.


Днес победа над Рилски спортист постигнаха и 12-годишните момчета на Балкан. Възпитаниците на Виктория Маринова направиха забележим обрат, след като в края на третата част изоставаха с 18 точки разлика - 27-45. В последните десет минути обаче започнаха методично да я намаляват и стигнаха до пълен обрат, дошъл в последната минута на мача, като спечелиха с 59-58.