Заклейменият като "прекалено дебел" модел на Wonderbra, Кейти Грийн, дебютира като рекламно лице на друга марка бельо - Ultimo. Фирмата сключи договор с Кейти, която тежи 65 кг. и е висока 177 см.

21-годишната бе избрана с кастинг през пролетта и стана новото момиче на Wonderbra. Тогава компанията й предложи да се присъедини към една от водещите агенции, която пък от своя страна я посъветвала да отслабне с 13 кг.

"Наистина не знаех какво ще стане с кариерата ми, след като ми казаха, че съм прекалено дебела. Това ми отне самочувствието и се почувствах засрамена", заяви моделът пред DailyMail.

"Ако бях отслабнала с 13 кг. щях да заприличам на торба с кокали. Няма да рискувам здравето си."

Сега тя е в редиците на моделите, рекламиращи по-големите размери D-G - бившата спайска Мел Би и Мелинда Месинджър.

"Кейти има невероятна фигура и олицетворява истинските жени във Великобритания", каза създателката на Ultimo Мишел Моне.

Говорителка на Wonderbra защити фирмата пред медиите.

"Wonderbra UK не е искала от Кейти да отслабне. Всъщност, ние я избрахме заради страхотните й извивки. Много сме удовлетворени от начина, по който тя представя размерите D-G."

"Модната агенция, с която избра да подпише договор, я посъветва да отслабне - нещо, което компанията Wonderbra никога не би казала на момичетата. Ние... подкрепяме Кейти в нейната борба срещу малките размери."