Звездата от Prison Break (Бягство от затвора) Уентуърт Милър призна пред медите в Холивуд, че участието му в сериала го е превърнало буквално в магнит за нежния пол. Той обаче съвсем не е доволен от този факт, тъй като преди това е трябвало да се бори с години, за да привлече вниманието на жените.

"Ще ми се да вярвам, че всички тези красиви същества, които ми се хвърлят в обятията и крещят лудо, че ме обичат, говорят истината, но знам че не е така. Просто преди няколко години бях на обратния полюс и трябваше да правя какво ли не, за да покажа на жените, че съществувам. Едва ли съм се променил толкова досега.

Вероятно това е причината все още да не съм намерил половинката си. Мечтая това да е жена, на която ще мога да вярвам сляпо и безумно. Иначе като външен вид харесвам предимно брюнетки, но в крайна сметка това не е от особено голямо значение", коментира Уентуърт. После добавя, че никога не си е падал по собствения пол, каквито слухове излязоха в пресата преди време.

Колкото до кариерата му, не крие, че е благодарен на продуцентите на Prison Break, които му се доверили, въпреки липсата на популярност. Уентуърт Ърл Милър III, както е цялото му име обаче не ги подвел и сериалът се превръща в тотален хит.

Любопитно е, че преди това е играл и в други сериозни филми като в "Спешно отделение", "Скрити белези" с Антъни Хопкинс, в "Подземен свят" с Кейт Бекинсейл, но някак си се губи на общия фон. Появявал се е и в няколко клипа на Марая Кери, но и там не прави особено впечатление.

Мнозина определят като изключително успешен ход това, че обръсва косата си. Според специалистите така лицето му изпъква повече и няма начин да не направи впечатление с погледа си, по който нежният пол губи ума и дума...