Xerox обнови монохромното офисно МФУ - Xerox WorkCentre 5225A/5230A с функция за цветно сканиране. Моделът е предназначен за малки и средни работни групи и предлага освен цветно сканиране, и монохромен печат и копиране.

Оперативната памет на Xerox WorkCentre 5225A/5230A е 256 MB, а времето за излизане на първото копие е по-малко от 4,5 секунди. Устройството се отличава с голяма вместимост на тавите за хартия - до 5240 листа, което позволява печатането на значителен обем документи без прекъсване.

WC 5225A/5230A има две разнодвидности на финишера: интегриран офис финишер за 500 листа с подвързване до 50 листа и офисен финишер за 2000 листа с мултипозиционно подвързване до 50 листа. При необходимост, към офисния финишер може да се добави перфоратор и телбод.

Новото устройство WC 5225A/5230A сканира цветни документи без загуба на качеството, с възможност за избор на изходен формат между TIFF, XPS, JPEG или PDF и с програма за разпознаване на текст от сканираните документи.

Модулът EIP за разширение на интерфейса, който традиционно присъства в мултифункциноалните устройства на Xerox, предлага широки възможности за интегриране на машината във всеки офис.

"Устройството може да бъде свързано със система за ограничение на достъпа или с програми за сканиране и маршрутизиране на документи", отбелязва Светослав Григоров, Продуктов мениджър в Xerox България.