Джъстин Тимбърлейк, Бионсе Ноулс и "Линкин парк" заедно със звездата от "Американски идол" Крис Дотри и групата му "Дотри" водят в номинациите за 35-те Американски музикални награди.

Тимбърлейк е номиниран в три категории - най-добър соул/R&B албум, най-добър поп/рок албум (за албума си "Future Sex/Love Sounds") и изпълнител на годината.

С по три номинации са също Бионсе Ноулс, "Линкин парк" и "Дотри".

Рокаджиите "Линкин парк" с "Minutes to Midnight" и Крис Дотри също ще се борят за наградата за най-добър поп/рок албум, а Бионсе с албума си "B'Day" ще се конкурира с Тимбърлейк за наградата за най-добър соул/R&B албум.

Бившата певица на "Дестинис чайлд" има номинации и за най-добра поп/рок и соул/R&B певица. За последната награда ще се борят също Риана и бившата състезателка от "Американски идол" Фантазия Барино.

В категорията най-добър изпълнител на годината с Тимбърлейк ще се състезават продуцентът му Тимбаланд и хип-хоп звездата Ейкън.

"Линкин парк" ще се състезават и в категориите за най-добра поп група и алтернативен рок.

С по две номинации за Американските музикални награди са Кари Ъндъруд, Тим Макгро и "Раскал флатс", както и рапърите "Боун Тъгс-ен-Хармъни", Ти Ай и Йънг Джийзи.

Сред останалите номинирани са Джон Майер, Дженифър Лопес и целият състав на "Училищен мюзикъл 2".

Церемонията за обявяването на Американските музикални награди ще се състои на 18 ноември в Лос Анджелис. На нея ще пеят Селин Дион, Риана и Фърги.

Номинациите първоначално са били определени на базата на продажби на дискове, след което бюлетини за гласуване са били изпратени на 15 000 души, за да посочат трите най-добри изпълнения във всяка категория. За пръв път членове на публиката ще могат да гласуват за номинираните изпълнители онлайн на адрес abc.com. В миналото победителите са били посочвани чрез анкета с 20 000 души.