На официална церемония на 14.04.21 г., Кметът на община Етрополе - Димитър Димитров и ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“, проф. Николай Изов подписаха договор за съвместно сътрудничество в областта на образованието, науката и спорта, който включва общи бъдещи дейности и практики в учебно-методическата работа сред учениците, младежите и педагогическите кадри на Етрополе.
За постигане на целите на договора двете страни се договориха да организират съвместни мероприятия, семинари, конференции и състезания, да провеждат научни изследвания и проекти, да осъществяват обмен на експерти в различните направления на сътрудничеството.
Г-н Димитров, който е и възпитаник на Спортната академия, благодари на екипа на НСА за отличната работа до момента и изрази увереността си, че взаимоотношенията ще се развиват по-интензивно. „Вълнувам се днес отново да съм тук, завършил съм през 85-та година и съм свързан дълбоко със спорта. Дори впоследствие, в професионалния си път и като началник на Националната служба за охрана съм държал много на добрата физическа подготовка и знам нейния положителен ефект за младите хора“ – заяви пред присъстващите Димитър Димитров. Той благодари и на проф. Петър Банков, дългогодишен преподавател в катедра „Мениджмънт и история на спорта“ за всеотдайността и желанието за укрепване на взаимоотношенията между Академията и община Етрополе.
Проф. Изов потвърди желанието на ръководството за продължаване на отличното партньорство и добави, че за академичния състав на НСА ще е чест да участва в съвместни проекти и да оказва методическа помощ във всеки един аспект на общата работа.
На церемонията по подписване на договора за сътрудничество присъстваха още и ректорското ръководство на НСА, проф. Лозан Митев – председател на Общото събрание на НСА, проф. Петър Банков, Валентин Добрев – директор „Административно-стопанска дейност“  и др.


Текст и снимки: Общината