Христинка Крачунова Райкова е новият началник на Пощенската станция в Лопян. Тя е по съвместителство с тази в село Ямна.
Христинка Райкова е от с. Ямна. Завършила е средното си образование в Етрополе. Има и курсове за компютърна грамотност. От 2014 година е назначена за началник на Пощенската станция в родното си село. От началото на м. ноември 2020 година заема тази длъжности и в с. Лопян.
Според неколцината жители на селото, с които разговарях, „новата началничка”, както я наричат с голяма доза уважение, е много точен и услужлив човек. Отнася се с уважение и внимание към хората от селото и те са изключително доволни от нея. Нейната работа няма нищо общо с досегашния началник.
За взаимното уважение със жителите на Лопян, сподели и началничката. „Нямаме никакви пререкания. Стремя се да не ги карам да чакат излишно да бъдат обслужвани. Особено когато се дават пенсии.” Тя сподели още, че е възстановила отново всички плащания, които хората могат да извършват в пощенската станция. Някои от тях са отказвани преди нея.