Дни, изпълнени с  песни, танци, усмихнати весели  лица  и много  настроение - така премина  седмицата в детска градина „Еделвайс“, град Етрополе.
Пролет е! Цялата природа е пъстра и красива! Земята се пробужда за нов живот, за ново начало. Тя ни дава нови сили за творчески изяви в очакване на най-светлите пролетни празници - Лазаров ден, Цветница, Великден. Празници, които ни пренасят  в един свят на песни и танци.
В  трета подготвителна група ,, Мечо Пух“ и четвърта група „Звездичка“, малките актьори пресъздадоха пролетните празници - вълнуващо, емоционално и пречупено през детските очи.
Както и най-слабият ветрец може да събори дървото без корени, така и народ без традиции не може да устои на бедствията, които могат да връхлетят отвън! Българският народ е останал до ден днешен само затова,  защото спазва своите традиции и обичаи! Макар и малки, със силните си стихове и наричания, децата от групите и техните ръководители ни припомниха , че живеем в страна с дълбоки корени, и трябва да продължим да съхраняваме  традициите и обичаите на българския народ.


Тeкст и снимки: Наталия Димитрова