Баскетболистите на Балкан спечелиха решителната трета среща от четвъртфиналната серия с Берое, като днес в Арена Ботевград се наложиха с 82-67 (18-22, 23-11, 20-17, 21-17). На полуфиналите ще срещнат Левски Лукойл,  серията се играе до 3 победи с домакинско предимство на тима от София. Тя започва с два мача в Универсиада, първият от които е във вторник, 4 май.


В този трети мач Балкан имаше проблеми единствено в първата четвъртина, която гостите спечелиха с 22-18. След това свежестта в състава на Берое започна постепенно и видимо да намалява, Балкан заигра силно в защита и на полувремето Балкан вече имаше аванс от 8 точки - 41-33.


Въпреки опитите на Берое да се върен в мача след почивката, балканци не изпуснаха контрола до края и победиха заслужено.


 Давонтей Джордан бе най-резултатен с 20 точки. С 16 е Божидар Аврамов, 12 отбеляза Крис Минков.  Станимир Маринов вкара 9 точки, с по 6 са Димитър Димитров, Тауан Ейджи и Дарко Балабан, 5 вкара Николай Грозев, 2 добави Здравко Христов.


За Берое Кейлъб Бишъп вкара 20 точки, с 16 е Павел Маринов, Рейнс завърши с 12.


За Балкан в тази среща не игра Сияни Чеймбърс, който през седмицата получи травма на една от тренировките. След мача треньорът Йовица Арсич каза, че той е под голям въпрос за първия полуфинален мач.


В интервю след срещата Любомир Минчев обяви официално, че от следващия сезон няма да бъде начело на Берое.


 


Сн.: БК "Балкан"