Близо 2 часа продължи Великденският концерт тази вечер, с участието на самодейни състави към НЧ „Тодор Пеев-1871”. Макар импровизиран, както го нарече Виолета Цолова-Рай, която е сценарист-постановчик, може да се каже, че беше напълно издържан. Празничното настроение се чувстваше през цялото време.
Имаше и някои напълно нови неща, като сценичната подготовка, начина по който изпълнителите влизаха, преливането на изпълненията едно в друго без паузи и най-новото – тази вечер ги нямаше танцьорите от Ансамбъл „Балканска младост”.
Така беше по сценария, а концертът започна с авторови изпълнения на великденски стихове на две от „омайничетата” на Евгения Христова.
Детската група „Звездица” от ЦДГ № 1 с ръководител Диляна Гоцева се представиха с няколко народни песни. След стихотворението в изпълнение на малка Йохана, на сцената излязоха в народни носии лазарките.
Не липсваше и хумора –  поднесоха го от театралния състав с „Великденски етюд”.
След ВГ „Акварели” и ВИС на Кирил Лихарев публиката аплодира появяването на талантливия Крис. След соловото си изпълнение, той представи младежите от "Музикалната работилница” на Вили Рай.
От тук до края на концерта сцената беше тяхна и на групата „Ретротон”.
Финалната песен „Моя страна, моя България” изпълниха всички участници в концерта.
Дългите аплодисменти и разкошната кошница с красиви цветя от кмета на Общината инж. Богомил Георгиев беше наградата, която всички участници заслужаваха тази вечер.
Кметът им благодари лично от сцената за участието,  а на публиката и гражданите на Етрополе и общината пожела крепко здраве, благополучие и бодро настроение през Великденските празници.