Днес на сайта на МРББ бе публикувано интервю с министъра на регионалното развитие  и благоустройството арх. Виолета Комитова. Тъй като не е посочено за коя медия е интервюто, най-вероятно то е направено от медийния екип на ведомството.  От отговорите става ясно, че предстоят проверки в АПИ, „Автомагистрали” ЕАД, ВиК-сектора и санирането. Засега в „Автомагистрали” не се предвиждат структурни промени, те ще продължат да изпълняват важните обекти. Да припомним, че по време на изслушването в Народното събрание бе изтъкнато, че „Автомагистрали” са получили от държавата поръчки за над 4.5 милиарда лева, а дружеството е превъзложило  работата на частни фирми по неясни критерии.
Ето и част от интервюто с министър Виолета Комитова.



Предвид това, че „Автомагистрали“ изпълнява важни проекти като магистрала „Хемус“, модернизацията на пътя Видин – Ботевград, трябва ли хората от Северна България да се притесняват дали тези проекти ще бъдат завършени?
Няма място за притеснение. Тези проекти ще бъдат завършени. Не мога да предскажа в какъв период, но споделям дълбоко схващането, че най-лошото строителство е незавършеното строителство. То е и най-скъпото. Така че при всички случаи тези пътища, проекти, магистрали и други трябва да бъдат завършени.
Ще продължат ли тези обекти да бъдат приоритетни?
При всички случаи ще бъдат.
Какво е Вашето виждане по отношение на качеството на строителството на пътищата?
Качеството на строителството на пътища не е моята стихия, но при всички случаи при усъвършенстване на взаимоотношенията между възложителя, изпълнителя и надзорните фирми това качество може да бъде подобрено.