Балкан се разделя с двама от чуждестранните си баскетболисти само няколко дни след края на сезона. Договорите на Тауан Ейджи и Сияни Чеймбърс са изтекли, като самите те потвърдиха това в профилите си в социалната Instagram.


Тауан Ейджи стана част от лятната селекция на Балкан през 2020 г, като с тима участва в квалификациите за Шампионската лига, а освен това достигна до 1/4-финал във ФИБА Къп. Със „зелените“ американецът има полуфинали в НБЛ и в турнира за Купата на България. През миналия сезон той записва средно по 12.2 точки, 7.9 борби и 1.4 асистенции в общо 33 мача.


Ейджи си замина за родината ден преди третия мач за бронзовите медали. В последните няколко плейофни срещи той не взе участие, тъй като бе изпаднал в немилост заради конфликт с треньора Арсич.


Сияни Чеймбърс пък се присъедини към ботевградчани през декември, като допринесе за класирането му в елиминациите на ФИБА Къп, а освен това имаше и нелоши изяви по родните терени. През 2020/2021 Сияни Чеймбърс оставя срещу името си средни показатели от 13 точки, 2.4 борби и 5.4 асистенции в общо 34 срещи.