Днес малките футболисти на Балкан спечелиха областния финал за деца, родени до 2006 година. На неутралния терен в Елин Пелин те победиха Рилски спортист Самоков след изпълнение на дузпи с 5-4.


В редовното време резултатът бе  1-1. Рилски спортист отбеляза гол още в първата минута. В средата на първото полувреме обачеббе отсъдена дузпа за Балкан за нарушение срещу Георги Стефчов, и Витомир Витомиров бе точен от бялата точка.


По регламент веднага се пристъпи към изпълнение на дузпи. Самоковци изпуснаха първата след удар в гредата. След това точни за Балкан бяха последователно Витомир Витомиров, Цветомир Златев, Георги Стефчов и Даниел Ангелов. До пета дузпа не се стигна, тъй като вратарят на Балкан Божидар Николов спаси петото изпълнение на Рилски спортист. Така 4-3 след дузпите и 5-4  общ резултат от мача.


Важното за отбора на Балкан е, че в пределно допустимата възраст има само пет момчета, останалите са родени през 2007 и 2008 година. Треньорите Николай Николов, Мариян Маринов и Здравко Атанасов подчертават, че в този областен финал публиката от Ботевград е била 12-ти играч на отбора.