Преди десетина дена съобщихме, със съответните снимки, че в Етрополе е поставено началото за  почистване на паметниците.
След това станахме свидетели на почистването и на терена около „Гъбата” в центъра на града. Това провокира разговора с младия човек, който работеше в момента.
Ето какво сподели той за читателите на сайта ни:
- Казвам се Георги Иванов. От Етрополе съм родом. Идеята я заимствах от чужбина. Бях известно време във Финландия, където видях тази идея и реших да я реализирам в България от половин година.
До момента съм почистил доста повърхности, като каменни плочки, паметници, фасади на сгради. Приложението е неограничено, може да се почистват дори и керемиди по покривите.
Фирмата се казва „ТРИЕТАП” ЕООД. Етрополска е.
Досега съм почистил паметниците около Съда, Музея и пред ОУ „Христо Ботев” в Етрополе и парка до него с паметника на Христо Ясенов, чийто мрамор е много интересен.
Последният ми проект е паметника на „Звездата” над Етрополе. Засега работя с Общината, като имам взаимоотношения и с частни клиенти. 
Почистването е на водна основа, с водоструйка, без да използвам вода от канализацията. Прекарвам си я с микробуса. Засега моята машина е най-мощната в сектора, като изключим големите фирми, които работят със статични съоръжения. Моята е подвижна с около 300  бара налягане. На бензин е и работи с 23 литра вода на минута. Внесох си я от чужбина и не знам дали ги има в България.
Според определените повърхности при почистването използвам и  химикали, които са вносни. Всеки камък има своята специфика и изисква съответните химикали: за мрамор, гранит, цимент.
За момента работя сам. Имам идеи за разрастване към столицата, което би довело до наемането на още работници. Изучавам бизнеса изцяло, след което ще се насочвам към закупуването на още техника.
С пожеланието за спорна работа, оставихме младежа да си върши работата, а за читателите предлагаме снимките. които направихме.


Текст и снимки: Христо Христов