Тази година Църковен хор при храм „Успение на Пресвета Богородица“ – Ботевград отново взе участие в международния фестивал на православната музика „Света Богородица – Достойно есть“, който се проведе от 11 до 13 юни в Поморие. Той е най-мащабния форум за православна музика у нас и се провежда под патронажа на Н. В. Пр. Сливенския митрополит Йоаникий и кмета на Община Поморие - Иван Алексиев.


Честта да открие музикалната програма на 17-ото издание на фестивала се падна на ботевградчани. Това стана в петъчната вечер в храм „Свето Рождество Богородично“, където хорът изпълни шест църковни песнопения. 


Тази година заради пандемичните ограничения, в програмата на музикалния форум взеха участие десет български хорови формации и една от Украйна. Те бяха подбрани след внимателна селекция измежду множеството подадени заявки за участие през 2020 г., когато проявата не се състоя поради обявеното извънредно положение.


За участие в музикалния форум църковният хор при храм „Успение на Пресвета Богородица“ бе удостоен с диплом и благодарствена грамота за обичта, съпричастността и подкрепата за фестивала.


С диплом за ревностно отношение към песеннта Христова вяра, умело ръководене на хора и достойно представяне във фестивала си тръгна и диригентът на църковния хор – Милена Спасова.


Въпреки миналогодишните спънки, и организатори, и участници бяха щастливи, че през 2021 г. фестивалът се проведе на живо. Така изпълнителите имаха възможност да се срещнат със своите колеги и най-вече с публиката.