На тазгодишното, двадесето издание на Международен фестивал за православна музика в Поморие, Ботевград бе представен с два състава - Църковен хор при храм „Успение на Пресвета Богородица”, с диригент Милена Спасова и Дуото - Десислава Младенска и Силвия Младенска.


Традиционно църковният хор участва в първа категория – „Православни църковни хорове“.  За втора година дъщеря и майка Младенски се включиха във втора категория – „Източно пеене“, където бяха единствени участници.


В рамките на петте фестивални дни, от 5 до 9 юни, жителите и гостите на града имаха възможност да се насладят на концертна програма от въздействащи солови и хорови изпълнения. Един от най-мащабните форуми за църковна музика у нас събра 21 състава от България, Сърбия, Молдова и Австрия. Подборът на хоровете се прави от специален фестивален секретариат и не всеки подал заявление може да участва в музикалния форум.


Нашите представителите получиха дипломи, грамоти и благодарности от организаторите за дългогодишно участие и отлично представяне във фестивала.