Бившият наставник на Черно море и настоящ такъв на Игокеа Драган Баич изрази възмущението си от решение на босненската федерация да обяви за шампион на страната Широки брег, заемал четвърто място в класирането. Това се е случило, служебно без игра, след като част от отборите, които е трябвало да участват във финалите са отказали да го сторят. Причините са COVID-19 и неразбирателството около клубовете за организацията на Финалната четворка.


Какво може да каже един нормален човек за подобна ситуация?! Не знам кой се оказва по-беден, генералният секретар, комисарят на лигата или Широки, който по този начин получава медали и купи. Това говори достатъчно в каква мизерия живеем. Това е просто един вид разруха, в която се намира страната, започвайки от спорта и стигайки до всички други сфери“, негодува Драган Баич пред Srpskainfo.com. 


Спортният директор на Игокеа, който има 10 победи от 10 мача в редовния сезон и е лидер, Вук Радивоевич е категоричен, че клубът ще поиска отмяна на решението за присъждане на титлата на Широки брег, както и отстраняването на генералния секретар на босненската федерация Амер Чолан, както и на всички подкрепили това решение. Според него, Чолан е главният виновник за скандала, като той е одобрил предложението финалите да са с домакин Широки брег, без знанието на президента Мирза Телетович и на Управителния съвет.


Още преди няколко дни 5 от 6-те участващи състава в босненското първенство са поискали прекратяване на сезона, като класирането от редовния сезон да бъде обявено за окончателно. Против са били само от Широки брег. Това искане обаче не е било уважено.