В края на миналата седмица в Арена Ботевград се проведе третият турнир в памет на една от басктетболните легенди на Балкан - Венцислав Славов. Големият играч, станал три пъти шампион на България с Балкан, направил солидна кариера и в националния отбор на България, както и с още два български клуба - ЦСКА и Компакт Димитровград, имаше  и силно присъствие в първенството на Кипър с тимовете на Ахилеас и ПАЕЕК.


Венци можеше да даде още много на баскетбола. Но си отиде от нашия свят твърде рано, едва 38-годишен.


Тази вечер Телевизия Ботевград ще излъчи моменти от играта на Венци като баскетболист от два мача на Балкан. Първият е емблематичен - с Арис Солун от турнира за Купата на европейските шампиони, и от друга среща, играна доста по-късно - през 2000-та година.


След това  Венци Славов стана помощник-треньор на отбора на Балкан, наставник бе Георги Христов. Тогава състоянието на отбора бе направо плачевно и може би най-тежкото от неговото съществуване през годините. Участваще във вторатна осмица на А група, с прекалено много проблеми - главно финансови, но не само. Всичко това може да разберете от част от интервюто с Венци Славов, направено от Телевизия Ботевград през 2001 година.


Всичко това може да видите св спортната част на новините на Телевизия Ботевград. Емисията започва в 20.30 ч.