В разгара на Празника на Етрополе - Петровден, стана и едно „политическо” събитие. Днес беше официалното откриване на Клуба на ВМРО в града. Председател на Клуба и член от листата на 26 МИР е Борил Караканов. Присъства водачът от листата на  26 МИР София област в ПК "Българските патриоти" Богомил Бранков.
Богомил Бранков е от гр. Елин Пелин, инженер по образование, женен, два пъти е бил съветник в Общинския съвет в родния си град. Има малък частен бизнес. И както самият той се определи – безкраен патриот.
Ето какво сподели  за читателите на Етрополската секция на botevgrad.com:
- Господин Бранков, един от основните проблеми на Етрополе и общината е изходната пътна мрежа и най-вече: през „Кашана” за Пирдоп и през Ямна за Черни Вит и Тетевен.
- Известно е, че Народното събрание е законодателна, а не изпълнителна власт. Въпросът се отнася повече до втората.
Най-лесното нещо е да обещая, но мен са ме учили, че когато обещаеш нещо трябва да държиш на изпълнението. 
Мога да обещая едно, че ако стана народен представител, този въпрос ще бъде едно от бъдещите ми питания към бъдещия министър. Пътят през „Кашана” е част от националната сигурност на страната ни. Подобно е положението и за пътя Ботевград-Елешница. И не са само тези случаи. Едно от питанията ми ще бъде и това, защо София област изостава от София град. Областта е под негова сянка. Където и да отидете в страната, ще видите, че нещата там са в пъти по-добре от София област.
Почти всичките 22 общини в областта имат почти същите проблеми като Етрополе.
- Вашето мнение за възрастните хора и най-болният им въпрос – пенсиите?
- За съжаление, най-големият грях на прехода са възрастните хора. Хората, които градиха държавата ни, а ги оставихме настрана. За тях все няма пари, все са на втори план, все има нещо по-важно. В случай е актуална приказката за мравуняка, и тази за ролята за впрегнатите младия и стария вол в колата.
Ние от Българските патриоти сме поели като ангажимент и въпросите около възрастните хора. До сега ни беше много трудно в наложената коалиционна политика.
Не разбирам защо беше този отпор за вдигане на пенсиите. Даваш пари на своите хора, а това са пари, които влизат веднага в икономиката. Те няма да ги скатават под дюшека.
Това са два милиона пенсионери в България и техните пари ще се връщат в икономиката на страната. А можеше в следващите няколко  години средната пенсия да стане 600 лева. И това няма да е достатъчно, защото темповете на инфлацията ги „изяждат” буквално. Но все пак е по-добре от сегашното състояние на нещата.
Надяваме се, като част от бъдещото народно събрание, ще се стремим да не изоставяме тази тема.
- Вашето отношение км икономиката на областта и конкретно за Етрополе?
- В Етрополе, като цяло може би, най-правилното нещо е развитието на туризма. Има го Балкана около града, прекрасната природа. Най-много трябва да се пази гората. Дилемата е от нас, кой ще я пази.
Нека да не ми се обидят другите общини, но Етрополе, с неговите природни дадености, е най-благодатното място за туризъм.
- Вашето мнение за младите хора? Може ли да се „затвори” Терминал 2?
- Аз не, не мога да го затворя. В буквалния смисъл и да се затвори, рекат ли да бягат, ще го направят през Гърция или Турция.
Този въпрос може да се направи на национално ниво, заедно като общество. За мен е приоритет българите да обичаме България до безобразие. Ние в семейството сме трима братя и в това сме възпитани от нашите родители. Дали да бягаш от или да останеш в България е въпрос на самосъзнание за всеки млад българин да остане и да работи за страната си. Това е въпрос на родолюбие, въпрос на разбиране.
- А на въпроса: какво да правят тука?
- Работа в България има. Ако са супер инженери, разбирам да отидат в Америка, но да са чистачи, миячи и прислуга, това не го разбирам. Места с по-ниско квалифицирана  работата ще се намерят и у нас.
Да, заплатите са малки, но младите трябва да останем тука и да развиваме общество, което да направи така че, хем да има достойни старини за възрастните хора, хем и подходяща работа и достойни заплати за останалите. Без младия човешки ресурс в България няма как да стане.
Остава да се надяваме, че в близкото обозримо бъдеще и това ще стане. С пожелание за успех в изборите, оставихме нашия гост да разгледа центъра и да се опита да се потопи в празника на града ни.
Текст и снимки: Христо Христов