В Ботевград докараха бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Техният брой е 28 000. Приблизителният брой на избирателите по предварителни списъци е 27 800. Утре – 9 юли, ще стане ясен окончателният брой на избирателите. 


Бюлетините бяха стоварени пред сградата на общинската администрация. Те ще се съхраняват в помещение, определено със заповед на кмета, което ще се охранява от органите на полицията и със СОТ. 


По данни на Районната избирателна комисия машините ще пристигнат в събота, след 12 часа. В 10 от секциите ще има по две машини, тъй като на предния вот в тях са гласували най-много избиратели. Това са секциите от 3-та до 8-ма, 11, 18, 21 и 23. Във всички други секции в Ботевград и големите села ще има по една машина. В осем секции, в малките населени места, ще се гласува с хартиена бюлетина. Това съобщи секретарят на Община Ботевград Стефка Граматикова, която получи днес бюлетините от Районната избирателна комисия – София област. В събота изборните книжа ще бъдат предоставени на секционните комисии. 


Виртуален симулатор за машинно гласуване: https://www.cik.bg/suemg_11.07.2021/