Да защитим важните проекти


Пет месеца, откакто страната ни е в нерекъсната предизборна кампания. Държавата не работи на пълни обороти и това вече е проблем за гражданите.


Нещо повече – все по-отчетливо се чуват послания от типа на:„Завършването на автомагистрала Хемус е химера”, „Пари за пътни ремонти няма” и пр. От думи на новия шеф на АПИ разбираме, че има вероятност договорът за ремонта на пътя Ботевград - Ребърково да бъде спрян? Това обрича на истински транспортен хаос населението на цялата община Ботевград! И не само транспортен хаос, защото ако не можеш нормално да пътуваш до работа и училище, за какво качество на живот говорим?


А автомагистрала „Хемус”? Нима и моето поколение няма да я види завършена?


Свързването на Ботевград с района на Плевен, Ловеч, Велико Търново чрез магистрала е от огромно значение за бизнеса, икономиката, за туризма, но и за гражданите. За тяхната сигурност при пътуване. Знаете сега какво е състоянието на пътя, колко хора загубиха и губят живота си при катастрофи при станалите вече нарицателни Микре, Бяла.....


Санирането е друг голям проект, чийто ефект усетиха и хората в Ботевград. Спирането на тази програма или променянето на условията на финансиране, ще забави темповете на промяна на облика на градовете. И не само това – важен е комфортът на хората, важно е да плащат по-ниски сметки за отопление.


Специално за Ботевград също има важни проекти, които не трябва да спират – ремонтът на болницата, за която правителството на ГЕРБ осигури 3.5 милиона лева. Важен проект е изграждането на сепарираща и компостираща инсталация, за която по време на управлението на ГЕРБ бе подписан договор за финансиране в размер на 9 милиона лева. Важен проект е благоустройството на централната част, която може да се реализира по-бързо само с държавно финансиране и т.н..


На предишните избори стана ясно че само ГЕРБ са готови да съставят работещо правителство. Единствените, които сме готови за компромиси,  готови за диалог за конкретни политики.
Вече пет месеца двигателят на политическия живот у нас е... омразата. А тя има разрушителна сила! Още повече на фона на важните решения, които трябва да се взимат заради възстановяването ни след пандемията, заради помощта, която редица засегнати сектори очакват.


Затова на 11 юли трябва да мислим! Убеден съм, че нашият народ ще заложи на инстинкта си и няма да се подведе.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!