В Рилски спортист явно са решени да залагат отново на родни играчи. Самоковци запазиха още един от своето българско ядро. Цветовете на „скиорите“ ще продължи да защитава Алекс Симеонов. Новината бе обявена от старши треньора Людмил Хаджисотиров пред Superbasket.bg. Българският ще носи екипа на тима от Самоков и през следващия сезон.


 Крилото се присъедини към редиците на Рилецо през миналото лято и се превърна в ключова част от състава, воден от Удо. Симеонов бе с основна заслуга за историческото представяне на Рилски, който за първи път спечели среброто в НБЛ и добави още една Купа на България. Освен това момчетата на Хаджисотиров си проправиха път и до осминафиналите във ФИБА Къп. През 2020/2021 той остави на сметката си средна статистика от 12.1 точки, 5.2 борби и 1.6 асистенции за 37 мача във всички турнири на местна почва, докато в европейската надпревара записа по 7.3 точки и 3.8 борби за 4 срещи.


 Досега 28-годишният баскетболист е бил част още от Левски Лукойл, Академик Благоевград, Теси България, Берое Стара Загора и Балкан Ботевград, както и от втория отбор на „сините“. В чужбина играе за испанския Гипускоа, исландския Валур и шведския Бурос.


 На сметката си със „сините“ има една шампионска титла на България и два сребърни медала в НБЛ. 200-сантиметровият състезател е двукратен носител на Купата на България, като може да се похвали и с три сребърни отличия от същата надпревара. Във визитката му личат още два трофея в Балканската лига и едно второ място от съответния турнир.


 При престоя си в Балкан спечели сребърното отличие за купата на страната. Сред постиженията му се нареждат Купата на БФБ и среброто в А група, които бяха спечелени с втория тим на столичани. С Гипускоа триумфира с титлата във втория испанска дивизия, докато с Бурос стана шампион на Швеция.