Футболният отбор на Балкан осъществи трансферен удар: за новия сезон бе привлечен един отличен футболист, играл на най-високите нива в българския футбол - Николай Цветков-Демона. Утре той ще направи първата си тренировка, а в петък ще бъде в състава за контролата на Балкан с Витоша Бистрица, която е от 10.30 ч. на градския стадион "Христо Ботев".


Николай Цветков започна своята забележителна кариера в детско-юношеската школа на Балкан, откъдето бе привлечен в юношеския тим на Литекс. При мъжете офанзивният халф  направи кариера в няколко български отбори от втория и първия ешелон: Литекс Ловеч, Локомотив Мездра, Спартак Плевен, Видима-Раковски, а през сезона 2015-2016 бе в състава на ЦСКА, с който има 29 изиграни срещи и 19 отбелязани гола. След това игра последователно за Етър, Септември София, ЛокомотивСофия , ЦСКА 1948 и Монтана.



Николай Цветков е роден на 10 август 1987 година. ФК Балкан приветства отличния футболист с първото му завръщане в родния клуб от напускането му през 2003 година.