Футболистите на Балкан спечелиха и втория си предсезонен контролен мач преди началото на първенството на Югозападната трета лига. Днес на стадион "Христо Ботев" те се наложиха над Витоша Бистрица с 3-1 (2-0).


Отборът на Витоша, начело на който е бившият играещ треньор на Балкан Николай Христозов, започна по-активно  и владееше повече топката. Играчите на Балкан обаче се бяха групирали добре и разчитата главно на контраатаки. И при две от тях в края на полувремето отбелязаха два гола.


Първият от тях бе отбелязан от Йордан Дамянов, който засече подаване от десния фланг. Това стана в 42-та минута. Две минути по-късно след отлична самостоятелна акция Калоян Бонев надигра на скорост защитата  и прониза за втори път вратата на Витоша.


В 55-та минута Балкан поведе с 3-0. Влезлият през второто полувреме Николай Цветков - Демона, който вчера направи първата тренировка, пусна чудесен пас към включилия се в атаката Димитър Руйчев, който не остави шансове на вратаря на тима от Бистрица. Две минути по-късно Витоша върна един гол. До края на мача и двата тима пропуснаха възможности за нови попадения.


Последната насрочена проверка на Балкан ще бъде отново в Ботевград - на 31 юли от 9.30 ч. с "Пещера" Галата.