Легендата на футбола Диего Марадона има желание да бъде новият наставник на националния отбор на Аржентина. Както е известно досегашният селекционер на тима Алфио Базиле подаде оставка след загубата от Чили (0:1) в световна квалификация. И сега федерацията на Аржентина трябва спешно да намери негов заместник като Марадона е готов да поеме тази роля.

"С удоволствие ще водя националния отбор. Всеки би бил изкушен от подобна възможност. Време е някой от нас, които донесохме толкова радост на страната през 86-та година, да получи нов шанс. Трябва да уважаваме и останалите кандидати за този пост, тъй като всеки от тях има нужните качества", заяви Марадона.

Другите две имена, които се спрягат за нови наставници на "гуараните" са Серхио Батиста, който бе начело на Олимпийския отбор на страната донесъл злато в Пекин 2008 и Мигел Анхел Русо, който в момента е начело на Сан Лоренсо.

Според медиите в страната Базиле се провалил, тъй като е имал лошо отношение с играчите. Според други обаче отборът има нужда от промяна и някои от ветераните трябва да отстъпят местата си.