Проектът за поставяне на видеостена в село Трудовец събра необходимия брой гласове, благодарение на които се класира сред финалистите в социалната инициатива на Пощенска банка - „Вселена от възможности“. Те са общо 30 – по 10 в следните категории: „Дигитални иновации“, „Образование“, „Зелени проекти“. Проектите на финалистите ще се оценяват от експертно петчленно жури.  


На 14 септември 2021 г. ще се проведе специално събитие, на което ще бъдат обявени и наградени тримата победители – по един проект във всяка категория. 


Стойността на финансовата помощ, която може да получи победителят във всяка една от тях, е 10 000 лв., а авторите му се ангажират със срок за реализиране в рамките на 6 месеца от датата на получаване на финансирането.


Проектът на Трудовец - „Елате ни на гости“, е изготвен от Ваня Иванова. Той се състезаваше с общо 38 разработки в категория „Дигитални иновации“. От ръководството на читалище „Никола Ракитин“ в селото благодарят на всички, които го подкрепиха с гласа си.


Подобни социални инициативи дават още една възможност на малки и по-големи населени места в страната да осигурят външно финансиране за осъществяване на различни обществени дейности от по-малък мащаб.