Танцовите състави при НЧ „Светлина – 1900“ – Литаково, с ръководител Нина Петкова, взеха участие в националния фолклорен фестивал „Приморски ритми“, който се проведе през изминалата седмица. Първото издание на проявата събра любителски фолклорни формации от всички жанрове на Амфитеатъра в центъра на Приморско и привлече многобройна публика.


Фестивалът няма конкурсен характер. В него взеха участие танцови състави от Ловеч, Бургас, Сливен и други.


Детски танцов състав „Литаковче“ и Танцов състав „Литаково“ представиха около 30-минутна програма, като част от танците в нея бяха с хореография на Нина Петкова.


С много желание и хъс децата и младежите танцуваха за публиката в Приморско. Солистката на състава, певицата Иванина Иванова, първа вдигна на крака публиката в ритъма на хорото.  


Специален гост на фестивала беше народната певица Латинка Петрова – известна от екрана на Фолклор ТВ. Тя изпя свои авторски песни: "Чула мома", "Вятърът и цветето", направи премиера на най-новата си песен и вдигна публиката на крака за общо хоро пред сцената. 


Всички състави получиха почетен диплом за участие и поздравления от гостите и организаторите за невероятните си изпълнения.