В Спартак Плевен продължават да работят здраво по-окомплектованетона състава. Плевенчани ще гласуват доверие на още една от своите основни фигури.


Спартактлии ще продължат да разчитат на Димитър Маринчешки, оповестиха днес официално от клуба. Бившият младежки национал ще прекара още един сезон в редиците на „синьо-белите“.


Той се присъедини към Спартак през 2019 година и за този период се превърна във важен фактор в състава, воден от Александър Дяковски. През миналия сезон крилото помогна на тима от Плевен да се класира за осминафиналите в турнира за Купата на България и в плейофите на НБЛ. Маринчешки се отличи със средна статистика от 16.9 точки, 8.2 борби и 1.3 асистенции за 24 мача във всички турнири. Това е трети престой за него в града под Панорамата, след като игра за тима през 2012/2013, както и от 2015 до 2017 година.


До този момент 30-годишният баскетболист е носил още екипите на ЦСКА, Овергаз, Балкан, Ямбол, Рилски спортист и на втория тим на ботевградчани. Кариерата на 201-сантиметровия състезател преминава още през испанския Вила-сека, шведския Несшьо и люксембургския Хифенех Хефин.