При първото си гостуване от началото на новия шампионат - в среща от втория кръг на Югозападната трета лига, футболистите на Балкан се наложиха над домакините от Рилски спортист с 1-0. Победният гол бе отбелязан в 84-та минута от Калоян Бонев, който засече точно с глава отлично центриране.


В оставащото време до края на редовните 90 минути, пюс 4 минути добавено време, играчите на Рилски спортист се опитаха по-скоро с хаотични действия да стигнат до гол, но защитата на Балкан не позволи това да се случи. Дори и при двата ъглови удара след изтичане на продължението. Вместо това Балкан можеше да сложи край на напреженито в 89-та минута, когато Павел Петков се озова сам срещу вратаря, но не можа да вкара.


През първото полувреме защитник на домакините изби топката от голлинията при удар на Николай Цветков, а Здравко Атанасов нацели гредата.. В първите петнайсетина минути Рилски спортист, в чийто редици се завърна игралият за Балкан нападател Петко Петков,  игра по-активно, но успя да нанесе само един опасен удар в 61-та минута, който бе спасен блестящо от вратаря на Балкан Костадин Котев.


След това балканци на свой ред упражниха контрол върху действията на терена и направиха доста опасни слизания, но ударите на Николай Цветков в 69-та минута и на Павел Петков в 79-та бяха спасени.


В следващия 3-ти кръг, който е в сряда, 18 август, Балкан ще бъде домакин на Банско. Срещата е от 18.00 ч. на стадион "Христо Ботев".


Останалите срещи от днешния II кръг: Банско - Беласица Петрич 1-2, Оборище - Левски Чепинци 6-1, Ботев Ихтиман - Витоша Бистрица 0-1, Пирин II Благоевград - Пирин Гоце Делчев 1-2, ОФК Костинброд - Чавдар Етрополе 0-0, Вихрен - Септември II 1-4, Кюстендил - Пирин Разлог 1-1, Надежда Доброславци - Гранит Владая 0-3, Сливнишки герой - Хебър II 4-0