За разлика от миналите години тазгодишното издание „МОГА ФЕСТ” СЕ ПРОВЕЖДА В ЦЕНТЪРА на Етрополе.
Днешната програма – 21 август – се оказа доста разнообразна и богата по съдържание. Ани Маринова от Детското студио на радио „Христо Ботев” въведе от 9:00 часа сутринта в Историческия музей своите малки „ученици” в изкуството на репортера. С това започна и днешната програма. „Да си репортер и да задаваш въпроси, не е никак лесна работа. Трябва да ви кажа, че децата се справиха много добре” – сподели тя след обучението.
От 10:00 часа пък малките любители на художественото творчество „надникнаха” в чудния свят на особен вид рисуване, като се включиха в Ателието „Рисунки във вода“. Въведе ги младият художник Петко Чернев с помощник Ани Маринова от Детската редакция на радио "Христо Ботев". 
Техниката се нарича Ебру. Съществува още от IX век. Използват се специални бои, които се разнасят върху водна повърхност по различен начин и художникът може единствено да им даде насока. Той изобразява форми с помощта на дървено шило или с четката. Рисуването върху вода не е мимолетно изкуство, защото картината след това се пренася върху хартия.
Този път това се случи на централния площад.
Пак там беше и интересното превъплъщаване от на малките любители в „Прочути пиратски капитани. Пиратски костюми“ – в едноименното ателие.
Започнаха с разказите за легендарни пиратски капитани и за жени пирати – къде са плавали бързите им кораби, как са изглеждали и какви съкровища са успели да плячкосат.
Участниците в ателието бяха разделени на две групи трябваше да  изработят по един мъжки и един женски костюм - шапки, мустаци, пелерини, превръзки за око, бижута.
Всички участници се въплътиха в различни образи на пирати.
Участниците се въплътиха в различни герои-пирати.
Накрая си направиха и обща снимка за спомен.
От 16:00 до 18:00 часа любителите на другия вид изкуство, скулпурата, имаха възможност да се пробват в изработването на скулптури от естествени материали, които да се впишат сполучливо в паркова среда.
За целта беше организиран „Ленд арт за деца“ в парка над автогарата.
„МОГА ФЕСТ” продължава и утре, 22 август, от 11:00 часа на Централния площад със Стефан Вълдобрев – представяне на книга и акустично изпълнение.
Снимките отразяват два от разнообразните моменти на деня: Рисуване във вода и от ателието „Прочути пиратски капитани. Пиратски костюми”.