Президентът Румен Радев връчи Почетния знак на държавния глава на трима изявени дейци на културата - доайенът на телевизионната режисура у нас Иванка Антонова, народната певица Олга Борисова и хореографът Димитър Манов.


Държавният глава каза в приветствието си на церемонията, че постиженията на отличените могат да се нарекат духовна мисия и мерило за съществен принос към нашето съвременно духовно развитие, предаде БТА.


Румен Радев заяви, че отличията са израз на дълбоката признателност на обществото ни за таланта на тримата творци, за техния упорит труд и всеотдайност към каузата, наречена "България". Президентът каза още, че постиженията им са олицетворение на силата на българския талант и жизнен дух, вградени в ценностната система на народа ни.


От името на отличените Димитър Манов благодари за признанието и изрази надежда, че и бъдещите поколения ще направят така, че „огънят никога да не угасне“. Като професионален танцов изпълнител и хореограф  Димитър Манов постига множество успехи, които оставят траен отпечатък върху развитието на фолклорното  изкуство. Преди дни той отбеляза и своя 80-годишен юбилей.
Биографията на Иванка Антонова е част от историята на Българската национална телевизия. Антонова участва в първото живо предаване на телевизията през 1959 г. и има зад гърба си хиляди новинарски емисии. Уважението на колегите си тя печели с пословична професионална дисциплина и с доказвани в продължение на десетилетия умения.
Отбелязалата наскоро своя 80-годишен юбилей Олга Борисова от 1961 г. е солистка на Ансамбъла за народни песни на Българското радио, част от който е женският народен хор, известен по света като „Мистерията на българските гласове“. Самостоятелно и с хора на ансамбъла Олга Борисова е гастролирала в едни от най-престижните концертни зали в Европа, Азия, Америка и Африка. През годините е отличавана с редица български и международни награди.