Деца на служители на общината от 3 до 12-годишна възраст ще я посещават  почасово или целодневно


Детският кът ще се помещава на третия етаж в сградата на общината, където преди време се намираха офисите на служба „Земеделие”. След като службата бе преместена в друга сграда, са останали незаети близо 50 кв. метра, които се обособяват в Детски кът. Вече са извършени нужните ремонти дейности и тече процедура по избор на доставчик на оборудването за детския кът.


За обособяването на Детския кът община Ботевград спечели проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и стойността му е 136 574.76 лева, които са изцяло финансирани по програмата. 


„В общинската администрация работят доста млади хора и затова се затова преценихме, че е удачно да кандидатстваме с проект за обособяване на Детски кът. Свидетел съм как често на младите майки се налага да отсъстват от работа заради ангажименти към децата. С този проект мисля, че може да ги улесним, да им осигурим спокойствие. Докато те са на работа – за децата им ще се грижат педагози и то в същата сградата, в която работят” – коментира кметът Иван Гавалюгов.


Проектът е за срок от една година.


В момента е обявена процедура за подбор на персонала. Търсят се трима педагози и двама помощник-възпитатели. Минимални изисквания са педагозите са образователно-квалификационна степен „Бакалавър” по специалност предучилищна педагогика и предучилищна и начална педагогика. А за помощник-възпитателите - средно специално или средно общо образование и придобита квалификация по професия „Помощник – възпитател.


Документи за кандидатстване: заявление, автобиография, копие от диплом за образование и квалификации се приемат до 15 септември  в гише „Деловодство” на община Ботевград.


Персоналът се назначава на трудови договори. Съгласно условията на проекта задължително условие е кандидатите да бъдат регистрирани в Бюрото по труда  - Ботевград.


Капацитетът на Детския кът е 28 деца на възраст от 3 до 12 години. По желание на родителите те могат да посещават Детския кът почасово или целодневно.