Втори випуск с ученици в дуална форма на обучение влезе в класните стаи  


На празнично тържество по случай 15 септември Професионална гимназия „Тодор Пеев”- гр. Етрополе, откри учебната 2021/2022 година. Училището за втора поредна година посрещна ученици в дуална форма на обучение, които ще се обучават практически в дружествата Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД от Група ГЕОТЕХМИН.
През новата учебна година за дуално обучение са записани 19 деца в специалностите „Пътностроителна техника“ и „Електрически инсталации”, както и други 22 в дневна форма на обучение.
Събитието бе открито от Десислава Найденова - директор на гимназията. Официални гости за първия учебен ден бяха г-жа Станка Димитрова - заместник-кмет на община Етрополе, г-н Марин Маринов - Председател на общински съвет Етрополе и г-жа Росица Иванова – началник-отдел „Образование, социални дейности и туризъм“ към общината.
За да посрещнат  осмокласниците, присъстваха и представители на трите дружества -  Даниела Горанова – ръководител-набиране на персонал/обучения и квалификация към „Елаците-Мед” АД, Тодорка Владимирова - директор „Човешки ресурси” – „Геострой” АД и Яна Стоянова - експерт „Човешки ресурси” – „Геотрейдинг” АД. С пожелания за успешна учебна година всички новоприети 41 ученици получиха подаръци от партньорите на училището – раница, образователна игра и спомагателни учебни пособия.
Дуалната форма на обучение е един от най-добрите съвременни модели за учене чрез работа с доказани резултати в Европа. Все повече млади хора се ориентират към професионалните гимназии и придобиването на професия, защото това ще подпомогне практическата им подготовка и намирането на добра работа.
През периода на своето образование, освен обучение в традиционна среда в училище, учениците от ПГ „Тодор Пеев“ ще могат да надграждат своите знания на територията на партньорските дружества от Група ГЕОТЕХМИН в реална работна обстановка, с помощта на наставници и модерно оборудване и съвременни технологии.
Партньорството в проекта е част от корпоративната социална отговорност на Група ГЕОТЕХМИН, която включва и подкрепа за младото поколение в региона на дейност на дружествата. То е и възможност за привличане на талантливи ученици за бъдещи служители.