Вчера бе даден старт на подготовката на мъжкия отбор,участник във Висшата лига за новото първенство. През настоящия сезон отборът ще бъде воден от  Мартин Йовчев, който ще изпълнява едновременно две функции: като състезател и като треньор.
Ядрото на отбора се запазва от миналата година, като към тима са привлечени още трима състезатели. Капитан на отбора остава Ваньо Василев, който заедно с Радостин Райков и Цветко Венциславов ще играят посрещачи. Към разпределителите Георги Мишков и Цветомир Василев се присъединява и бившият състезател на клуба - Деян Рачев е един от главните виновници сега отборът да играе във Висшата лига. Централни нападатели остават Слави Петров, Мартин Йовчев и Цветомир Василев. Към диагонала Божидар Александров се присъединява и Емил Георгиев. На поста либеро, освен Стоян Стаменов, ще играе още Ивослав Маринов.
Съпреници на нашите момчета ще бъдат отборите на Миньор-Перник, Септември-София, Тетевен волей-Тетевен, Звездец-Г.Малина, ВАСК-София, Град-Белоградчик и СУ-София.
В другата група остават отборите на Арда-Кърджали, Черноморец-Бяла, Родопа-Смолян, Черно море-Варна, Елит Силистра и Велики Преслав.
Жребият за първенството ще бъде изтеглен на 28 септември в София а стартът ще бъде даден на   30 октомври.
Преди това на 16 октомври от клуба предвиждат да направят мемориалният турнир "Асен Борисов". Миналата година, поради пандемията, турнирът не се проведе.
Целта пред отбора е класиране на едно от първите две места, даващи право на участие в плейофите за влизате в Супер лигата.


Текст и снимки: Волейболен клуб „Етрополе”