Всички предмети, създадени по време на четирите издания на Пленера на занаятите в Боженица, украсяват едно от живописните места там, намиращо се край реката, до игрището. Творенията на участниците в ежегодното събитие го превръщат в приказен парк за отмора и разходка. 


"Може да се каже, че с изпичането на последните керамични работи - пленерът в Боженица приключи. 


Всичко, което изработихме през миналите години и сега, остава край реката в селото. Поводът да организираме тези събития на това място е свързан с инициативата на Данаил Дилов, който преди няколко години решава да почисти и облагороди брега, за да стане той приятен за разходки и игри.


Благодаря за ентусиазма на участниците!", написа в страницата на Ателие Боженица във Фейсбук Екатерина Костадинова - майстор- художествена керамика и стъкло. Тя и Димитър Христов - майстор-дърворезба, са основни организатори на Пленера на занаятите в Боженица. И двамата са членове на Камарата на занаятчиите в България. 


Събитието в Боженица се осъществява със съдействието на Община Ботевград. Тази година то се проведе от 26 до 29 август. В него взеха участие занаятчии от различни населени места в страната. 


Снимки: Ателие Боженица