Официално стартира проектът „Насърчаване на трансграничното сътрудничество чрез модернизация на социалната спортна инфраструктура в областта на спорта в общините Ботевград и Палилула, Сърбия”. Първите копки за ремонтните дейности, които се предвиждат по него, направиха временно изпълняващият длъжността кмет на община Ботевград Красимир Андреев и зам.-кметът Валентин Ценев.
Инж.Красимир Адреев подчерта, че „този проект е поредното доказателство, че общината работи здраво и в правилната посока. Той пожела спорна работа на фирмата-изпълнител „Европа 7” и на строителния надзор. Красимир Андреев използва случая да поздрави общинските служители, съветниците и кметовете на селата с Деня на българската община, който се отбелязва днес.
Проектът „Насърчаване на трансграничното сътрудничество чрез модернизация на социалната спортна инфраструктура в областта на спорта в общините Ботевград и Палилула” е на стойност 376 136 евро. Финансирането от предпресъединителна помощ е 347 572 евро, а от държавата – 28 564 евро. Главната цел на проекта е насърчаване на трансграничното сътрудничество посредством модернизиране на социалната инфраструктура в областта на спорта в общините Ботевград и Палилула. Основните дейности по проекта са изграждане на съблекални към тренировъчна зала „Ботевград”, ремонт на четирите баскетболни площадки, ремонт на техническата инфраструктура – изграждане на паркинг пред спортна зала „Балкан”, доставка на офис оборудване за Ботевград и Палилула, ремонт на училищна тренировъчна зала в Палилула, инвеститорски и строителен надзор в двете общини, както и разработване на програми за осъществяване на спорт и туризъм. Очакваните резултатите от реализиране на проекта са подобряване на спортната инфраструктура в Ботевград и Палилула, установяване на трайно местно трансгранично сътрудничество между двете общини, реконструирана социална инфраструктура, привличаща посетители и други. Това стана ясно по време на церемонията по полагане на първите копки. Събитието уважиха кандидатът на ПП „ГЕРБ” за кмет на Ботевград Георги Георгиев, кандидати за общински съветници, граждани, ученици.