От днес – 1 октомври, започна раздаването на хранителни помощи в Ботевград. Право на тях имат 1 798 жители на общината. Помощите се раздават в изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица. Списъците на подлежащите на подпомагане лица се изготвят и предоставят на БЧК от Агенцията за социално подпомагане, която е и Управляващ орган на Оперативната програма.


Едночленните и двучленните семейства ще получат по един малък хранителен пакет с общо тегло 17, 540 кг, а тричленните и по-големите семейства – по един голям хранителен пакет с общо тегло 27,690 кг. Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукти: брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 9 вида консерви: зелен фасул, зрял боб; домати, зелен грах; гювеч, говеждо месо; говежди кюфтета; пиле фрикасе и  риба.


Пунктът за раздаване на хранителни продукти в Ботевград е позициониран в общинския гараж, който се намира зад библиотеката, входът е откъм ул. „Свобода”. Той е с работно време –  09:00 – 12:00 часа. Хранителните продукти ще се раздават до 5 ноември 2021 г.


В селата местата за раздаване на продуктите се определят от кметовете.