След като вчера загуби от Черноморец  с 67-73, днес Балкан успя да победи тима от Бургас във втората среща помежду им. Зелените спечелиха със 76-72 (17-201 17-21, 19-13, 23-18).


За днешната втора контрола кадровите проблеми на Балкан от вчерашния мач станаха повече. В тази среща отново не игра американският плеймейкър Калил Дюкс. Не взе участие и капитанът Митко Димитров. Вчера той получи силен удар, днес започна да загрява, но изпитваше болки и треньорското ръководство реши да не рискува с пускането му в игра. По същата причина само едно полувреме изигра и турският баскетболист Алихан Демир.


В същото време в Черноморец към отсъствието на Георги Боянов се прибави и това на Константин Коев, който вчера изкълчи глезен в края на първата четвъртина.


Гостите от Бургас играха по-добре през първите две части, спечелиха ги и на полувремето имаха преднина от 7 точки - 41-34. Третата четвъртина Балкан започна много силно и направи серия от 13-2, с която обърна резултата в своя полза при 50-43. До края на частта обаче Черноморец отново успя да излезе напред и преди последната част имаше преднина от 1 точка - 54-53.


Последният период премина през няколко обрата в резултата. Пет минути преди края Черноморец поведе с 5 точки след силна серия от 2-10 за 65-70.  Две минути по-късно тази разлика се запази. Балканци направиха пълен обрат в последните две минути на мача. При оставащи 1:52 мин зелените изравниха 72-72, а когато оставаха минута и 9 секунди поведоха със 74-72. След таймаут за бургазлии Желев не бе точен от тройката, балкан прибави още 2 точки от наказателни удари и победи със 76-72.


Дерик Маркс отново бе най-резултатен за Балкан с 18 точки. Той направи и дабъл-дачъл с 10 борби, а бе близо и до трипъл-дабъл с 8-те си асистенции. Силен мач изиграха Трейвин Тибодо и Николай Грозев, които отбелязаха по 16 точки. С 9 е Денислав Вутев, по 6 имат Крис Минков и Илиян Пищиков, с 3 е Александър Гавалюгов, 2 добави Алихан Демир.


За Черноморец с 15 точки е Евгени Хаджирусев, с 14 е Тихомир Желев, по 12 вкараха Ивайло Тонев и Кортни Белджър, Уелдъл Люис има 11 и 10 борби, със 7 е Тони Троха.


Мачовете с Черноморец бяха последните проверки на Балкан преди началото на сезона в НБЛ. В петък, 8 октомври той гостува на Ямбол на старта на първенството.