Тази година елитните баскетболни клубове ще се обединят в името на нова благородна кауза. С редица инициативи и дейности състезателите от десетте отбора в НБЛ ще застанат зад усилията на Фондация „Надежда за малките“ да осигури дом и грижа на десетки изоставени деца.


 „Ние вярваме, че децата са нашето бъдеще. Спортът винаги е бил пример за това, че с постоянство и упоритост е възможно да се постигне много. А в НБЛ и клубовете, членуващи в нея, знаем, че всичко започва от децата! Надяваме се да помогнем поне малко за популяризирането на благородната кауза на Фондация „Надежда за малките“. А и кой знае, може някое от малчуганите, които получат помощ сега, след години да са бъдещи баскетболни звезди!“, заяви Главният мениджър на НБЛ Сандра Велчева – Хънт.


Вече повече от 10 години Фондация „Надежда за малките“, има две Малки къщи (т.н. центровете за настаняване от семеен тип), където екип от професионалисти е дарил обич и грижа на над 150 бебета и малки деца.


„Водени от идеята да осигурим дом от семеен тип, вече над 10 години екипът ни се грижи за изоставени деца в малките къщи. Целта ни от тогава до днес е да повишим благосъстоянието на децата в риск, създавайки по-добри условия за отглеждането, израстването и формирането им като пълноценни личности. Ние вярваме, че когато едно дете получи равен старт в живота, пътят му занапред ще бъде по-лесен!


Щастливи сме, че НБЛ ни подкрепи и избра за кауза на новия сезон 2021/2022. Насърчаваме се, когато срещнем съмишленици, които вярват и правят добро. Надяваме се Заедно да сбъднем нашата мечта - всяко дете да има равен старт в живота и да изживее пълноценно своето детство“, каза за партньорството д-р Камелия Славчева изпълнителен директор на Фондация „Надежда за малките“.


Ако искате да се включите в каузата и да подкрепите мисията на Фондация „Надежда за малките“, можете да го направите тук:


Уникредит Булбанк


BIC: UNCRBGSF


BGN IBAN: BG30UNCR70001522296287


Титуляр: Фондация Надежда за малките