През това лято за втора поредна година „Ателие Боженица“, създадено от Димитър Христов – майстор-дърворезба, и Екатерина Костадинова – майстор-художествена керамика и стъкло, организира лагер за ученици. Сред лагеруващите имаше и българчета, които от години живеят в САЩ, Великобритания и други държави. 


По време на престоя си в Боженица, децата имаха възможност да се докоснат до занаятите, упражнявани от Митко и Катя, да разгледат историческите забележителности в землището на Боженица, да се насладят на красивата природа в селото, да се запознаят с местни хора и техния поминък, да научат повече за билките и, разбира се, да се забавляват на воля.  


Именно участниците в тазгодишния лагер на „Ателие Боженица“ са главни герои в късометражния филм „Лято в Боженица“. В него те разказват за селото и своите преживявания там. Всяко дете е получило диск с филма, който да покаже на близки, приятели, съученици. 


„Лято в Боженица“ бе включен в надпреварата за филм на месеца на една от най-големите платформи за късометражно кино в света - Think Shorts /https://thinkshorts.com/country/bulgaria/


Режисьор на лентата е Владимир Ангелов. През 2000 год. той завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ, в класа на Стефан Данаилов. Участва в театралните постановки „Соларис“ на режисьора Стоян Радев, „Дисни трилър“ на режисьора Галин Стоев, „Годежът“ на Мариус Куркински, както и в телевизионния сериал „Четвъртата власт“ на БНТ. 


Освен като актьор, Владимир Ангелов се изявява и като композитор. Той получава отличие за електронна музика от форума „Компютърно пространство“ за албума си „с.АLЛ“, пише поезия и създава собствени късометражни филми. Триминутната му миниатюра „Ко и Вид“е със селекции и признания от множество международни фестивали. Диктор е на престижните награди ИКАР на Съюза на артистите в България, също така с гласа си записва беседи, изнасяни от Петър Дънов, наричан от последователите си „Учителя“. 


Владимир Ангелов е изпълнителен продуцент за България на саундтрака на анимационния филм „Вълчуни: Духът на вълците“, който участваше в надпреварата за наградата „Оскар“ и който беше излъчен по време на Пленера на занаятите в Боженица през тази година. Съдействие за това оказаха режисьорите на лентата. 


Какво свърза Владимир Ангелов с Боженица и защо избра да живее в ботевградското село, очакваме да ни разкаже самият той, след като се завърне от Испания.